MARK VAN DE LOGT

I am

Wat is mijn fascinatie met organisaties? In het kort: de kracht en energie van goedlopende teams. Mensen die boven zichzelf uitstijgen in de samenwerking met anderen. Een aantal keren ben ik daar getuige van geweest en sindsdien is het mijn missie om zoveel mogelijk van dat soort teams mogelijk te maken.

“Ook in organisatieontwikkeling staat samenwerking en co-creatie voor mij centraal”

MLgezinHelaas kan je super-teams niet ‘maken’: je kunt slechts de omstandigheden creëren waarin ze kunnen ontstaan of waarin ze kunnen blijven bestaan. Het creëren van die omstandigheden is naar mijn idee de opdracht voor allen die zich bezighouden met management en organisatie. Een super-organisatie is de organisatie die onder veranderende omstandigheden samenwerking steeds optimaal de ruimte geeft.

Ook in organisatieontwikkeling staat samenwerking en co-creatie voor mij centraal. Ik lever geen kant-en-klare oplossingen van achter de tekentafel. Ik zorg voor een actieve deelname van iedereen die een belang heeft in de organisatie zodat er gezamenlijke inzichten en daarna oplossingen kunnen ontstaan. Luisteren, duiden en combineren zijn mijn belangrijkste instrumenten.

Amsterdam“Een autonome positie zorgt ervoor dat ik zonder belangen kan horen wat er speelt in organisaties”

Ik heb een eenmanszaak ‘ML Organisatieontwikkeling’. Ziet u de paradox: de man die voor ‘samenwerken’ staat, runt een eenmanszaak. Toch is dat een bewuste keuze. Een autonome positie zorgt ervoor dat ik zonder belangen kan horen wat er speelt in organisaties en het zorgt ervoor dat ik kan participeren in ieder netwerk dat bijdraagt aan mijn missie.

Mijn hart ligt bij mijn stad Amsterdam en bij mijn gezin. Beiden zijn eigenwijs en bruisend. Ik geniet van al die verschillende mensen die moeiteloos samengaan op de stations en de grachten van Amsterdam. Ik geniet van de eindeloze energie en creativiteit van mijn kinderen. Ik leef al vele jaren gelukkig samen met mijn partner. Voor mijn ontspanning loop ik hard en doe ik aan yoga.

ML
ML

Mijn persoonlijke inspiraties

Oud Amsterdammer

Erwin Olaf

Heather Miller

Boskapel

Jan Geurtz

Comments are closed.